Gammal Kinesisk traditionell medicin

Ok, jag erkänner att jag var väldigt skeptisk när jag tog emot mina 3 "pillerpåsar" från den gamla militär-doktorn. Och värre skulle det bli. Jag fick stränga order att INTE ta någon annan medicin samtidigt med denna. Jag tog som ordinerat den första påsen en halvtimme efter lunch. Jag märkte ingen skillnad alls. På eftermiddagen hade jag en och en halv timmes lektion med två små tjejer i vårt eget klassrum. Men efter en timme känner jag mig väldigt varm och svettig. Som tur är är Sally där också och kan ta den sista halvtimmen, så att jag kan gå hem och vila mig en stund. Vi äter middag, och en halvtimme senare tar jag den andra påsen. När klocka är åtta är jag så trött att jag måste gå och lägga mig. Jag somnar som en klubbad säl.

Mitt i natten, klockan var väl ca halv ett, vaknar jag av att jag badar i svett. Jag går upp och sätter mig i vardagsrummet (eller vad man skall kalla det) en stund och tänker "Jaha ja. Nu har jag fått lunginflamation. Se Kina och sedan dö. Det var ju snöpligt. Ett par timmar senare går jag tillbaka till sängen igen och somnar om igen.

Sally väcker mig vid sju-tiden innan hon går till sin Thai chi, och frågar hur jag mår. Jag vet faktiskt inte riktigt, för jag känner mig helt mörbultad. En halvtimme senare går jag upp och fixar lite kaffe. Ja, jack dricker faktiskt kaffe varje morgon till frukost. Pulverkaffe. Efter en stund lägger jag märke till att hostan är lättare. Det lossnar liksom, och febern är borta.
Jag äter lite frukost och tar den sista påsen en halvtimme senare. Sally kommer hem vid nio-tiden. Det är helgdag idag, så nästa alla är lediga. "Tomb-festival", dagen då man skall hedra dom döda.  Vi ser på en film ihop, men vid tolvtiden blir mina ögon lite tunga igen. Så efter lunch känner jag att jag bara måste få sova en stund till. 

När jag vaknar nästa gång är det middagsdags. Klockan är närmare 6 och jag känner mig lite "frysig" eftersom jag har svettats igen. Men förutom det känner jag mig i toppform. Lite lätthostad slemhosta bara. En middag och en lång dusch och jag är som en ny människa. I morgon skall jag nog ta mig till Long tan park...om det inte regnar. Sally jobbar då...men inte jag :-). Jag skall kolla om Chris eller någon annan har tid och lust att följa med.    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0