Mr Huang. Episod 2

Eftersom han redan är omnämnd dåde av mig och Linn tidigare får väl det anses som episod 1.

Mr Huang: Denna underbara och samtidigt förskräckliga människa. Man skulle lätt kunna göra en hel komedi-serie om honom och hans skola. Det skulle bli som en blandning mellan "Fawlty towers" och "The office".

Denna Mr Huang är egentligen en ganska snäll och trevlig människa, men han är också affarsman. Ända ut i tåspetsarna. Han missar sällan en chans att spara en krona eller två. Men hans största egenskaper är nog, dels att han har väldigt svårt att bestämma sig. Om man har kommit överens om något på morgonan, kan man vara ganska säker på att han har ändrat sig minst 3 gånger innan dagen är slut. Och så detta: Ibland drabbas han av en "hybris" som skulle få Björn Ranelid att nästan framstå som "ödmjuk".

Turerna med min och Jasmine's klass har jag ju redan skrivit en del om, men det är inte slut än. Hans senaste idé är att vi skall dela på klassen. Så att hon undervisar i en timme och jag i en timme. Då spara han ju en timme på både min och hennes lön. Man kunde nästan ana "snålvattnet" i mungiporna på honom när han log övertygande.  -"Men då försvinner ju hela idën med att ha två lärare" försökte jag förklara för honom. -"Då är det ju bättre att någon av oss tar klassen helt själv. Och det har jag ingen lust med, så då får du fråga Jasmine om hon vill ta den"
Nu är det ju så att detta en väldigt lätt klass att ha, så det skulle jag mycket väl kunna göra, men jag blev så trött på honom, att detta tänkta jag inte bjuda på. Och både han och jag visste nog att Jasmines skulle genomskåda honom om han föreslog att hon skulle ta hand om klassen helt själv. Han vet ju att vi pratar med varandra. Men han stod på sig. En timma var skulle fick det bli, och han föreslog att jag skulle ringa henna och komma överens om hur vi skulle lägga upp det.

När jag pratade med henne på nätet ett par dagar senare hade han redan ringt henne och presenterat sin storslagna idé.  Efter att ha funderat fram och tillbaka ett tag kom vi överens om att vi till att börja med nu kör på som vanligt och jobbar ihop i två timmar......men med en timmes lön.

När Mr Huang fick höra detta blev han lite nervös. Om detta kommer fram......vilket det alltid gör "tappar han ju ansiktet" som man säger här.  Och det vill ingen man göra.

Så hans nästa genidrag är att han ringer till Jasmine (eller rättare sagt, han ber en av sina anställda ringa henne) och erbjuder henne en helt ny och helt egen klass. Då skulle hon dessutom få jobba både lördag och söndag. Tyvärr skulle ju henes lördagstimmar då "krocka" med dom hon har i min klass. Men det var inga problem. Dom sättar bara in en annan lärare i min klass. Hon ville ju inte stöta sig med honom, så hon ber att få fundera ett par dagar innan hon bestämmer sig. Sedan skickar hon ett SMS till mig och frågar om jag har någon aning om detta, och undrar vad jag tycker att hon skall göra. Jag föreslog att hon enbart skulle tänka på sig själv i detta fallet och göra det som kändes mest fördelaktigt för henne själv. Det måste ju inte vara två lärare i vår klass. Men innerst inne hoppades jag nog på att hon skulle tacka nej.

Och med motiveringen att hon egentligen är student och helst inte vill jobba både lördag och söndag, så tackade hon vänligt nej till den nya klassen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0