Mr Huang. Episod 3. (Magister Huang)

För någon vecka sedan nu så startade vi en ny klass med vuxna elever Det var en väldigt liten klass med bara 4 damer ifrån ca 25 år upp till ca 40 år. Deras nivå var ganska låg så dom skulle förmodligen inte förstå allt jag sa. Så det var planerad så att Miss Wang, (Ruby....ni minns hon som gav mig två "Zhongzi" i present), först hade 45 minuter på Kinesiska och Engelska och sedan skulle jag göra nästan samma sak igen, men enbart på Engelska. Första lektionen hade vi på fredagen. Trots att det egentligen inte var sagt så, satt jag med och lyssnade på Ruby's lektion och sedan satt hon med på min del. På så sätt kunde vi hjälpa varandra hela vägen. Det funkade skitbra och alla verkade nöjda efteråt och såg fram emot nästa lektion på måndag morgon.


Måndag morgon, och Ruby har avslutat sin del av lektionen och vi skall precis ta en kort rast när Mr Huang himself knackar på. Han vill bara prate lite med klassen och informera lite om avgifter och sånt. Så Ruby och jag går ut och sätter oss på varsin stol på utsidan och väntar. Mr Huang pratar länge och väl med den lilla klassen. Plötslig hajar vi till samtidigt båda två. Vad är det vi hör??? Mr Huang håller en Engelska lektion med damerna! Och detta sker av en person som inte kan uttala ord som t.ex. "hometown" om så han fick en miljon! Vi bara gapar och tiitar på varandra. Ruby's kommentar är "klockren". - "Sometimes he's so CUTE".

När han var klar med dom var det inte så mycket tid kvar av min lektion, men vi fick gått igenom det mesta lite snabbt ändå. Men innan vi började fick jag lite "tips av coachen", typ -"Hon i mitten med den blåa tröjan har lite problem med sitt uttal, så henne får du kolla lite extra". Nästa lektion skulle bli på onsdag morgon.

På tisdag eftermiddag var jag på plats igen för min "1 to 1-lektion" med lilla 9-åriga "Lily". Men innan vi skulle börja kom Mr Huang och satte sig vid mitt bord. -"Jag har ändrat mig när det gäller den nya vuxen-gruppen" sa han. Det var ju inte direkt något nytt att han hade ändrat sig, men hans idé var helt underbar.
-"Gruppen är alldeles för liten, och eftersom ingen har betalat avgiften än tänker jag skjuta upp kursen i någon vecka så att vi kan få in fler deltagare". berättade han. -" Och eftersom deras nivå är så låg, så tänker jag utbilda dom själv i ca 3 veckor, och sedan låta dig ta över gruppen helt". 
-"Ok", sa jag, -"Men tror du verkigen dom kan lära sig att förstå allt jag säger på bara 3 veckor?"
- "NO PLOBLEMS" sa han, och skred iväg mot sitt kontor.
Ruby, som satt i receptionen just då, satte av någon konstig anledning sitt äpple i halsen. 

 

Miss Wang (Ruby )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0