Jasmine

Jag har arbetat ihop med ett antal andra lärare och assistenter under tiden som jag har varit här. En del har varit bra och del mindre lyckade. En del assistenter har bara suttit med på lektionerna och inte gjort någonting om jag inte har bett dom om det. En del lärare har pratat nästan hela tiden (mest på kinesiska) och nästan tagit över lektionerna helt. Om jag har bett dom översätta något som tar 5 sekunder för mig att säga, så har dom översatt i 10 minuter. Och en del har stora problem med sitt Engelska uttal, trots att dom är Engelskalärare. Här är det dom teoretiska kunskaperna som gäller.

Jasmine är 23 år..tror jag. Och vi är inte direkt nära vänner. Vi pratar i princip aldrig med varandra ens på nätet annat än om det gäller arbetet. Jag tror faktiskt aldrig jag har pratat med henne i telefon. Och vi ses bara när vi jobbar ihop. Men när vi väl arbetar ihop så flyter lektionenra på, på ett märkligt smidigt sätt. Hennes Engelska är ovanligt bra och hon förstår allt jag säger direkt. Men hennes viktigaste egenskap är att hon verkar ha ett 6:e sinne. Hon vet precis vad jag behöver hjälp med. Ibland innan jag ens vet det själv. Hon översätter bara det som behöver översättas, och om någon elev vill fråga något så uppmuntrar hon dom att försöka själva, med hennes hjälp. På så sätt ger hon dom sjävförtroende och mod att försöka göra sig förstådda. Och hon har helt enkelt en helt grym och naturlig hand med ungarna. Ni vet...en del människor sprider stress med sin blotta närvaro och andra sprider ett lugn omkring sig.

När jag var liten och brottades med mina kompisar hade vi något så vi kallade "polisgrepp". När man sitter fast i ett "polisgrepp" kan man inte ta sig ur, och man gör som man blir tillsagd. Löjligt!

Ibland när Jasmine sitter och pratar med eleverna på "tu man hand" sträcker hon ut sin hand och pillar lite med deras hår, eller "rättar til deras frisyr". Dom här tuffa små killarna som alla drömmer om att bli ninjor eller en ny Jackie Chan eller Bruce Lee förvandlas plötsligt till små "hundvalpar" under hennes händer. Det är ett grymt grepp. Borde förbjudas.

Jag skulle kunna skriva så mycket mer superlativ, men det känns lite fåningt. Hon är helt enekelt som klippt och skuren för detta. Och på universitetet studerar hon "Tygdesign" vad nu det är för något.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0