Söndag är vilodagen

Det är tidig söndagsmorgon och jag precis vaknat. Faktum är att det är så tidigt att jag kan sova en stund till innan dagen börjar på riktigt. Jag skall bara ta en kopp kaffe och kolla att jag har packat ner alla saker jag kan tänkas behöva idag. Idag har det kört ihop sig lite. Jag vet inte riktigt hur det har gått till, men jag har fått pussla för att få ihop det, så det skall nog funka....hoppas jag.

Klockan 8,30 till 9,30 börjar jag i mitt egna klassrum med en grupp småbarn. Dom är 5 till 6 år och skall egentligen bara lära sig lite nya ord på typ djur och frukter och lite hälsningsfraser och sånt. Men det är på sätt och vis jobbigare än att ha en grupp med universitets studenter. Jag var faktiskt lite sur på Sally när hon bokade in den klassen. Hon vet ju vad jag tycker om det.

Efter det kastar jag mig upp på min "elektriska järnhäst" och beger mig norr ut någon halvmil eller så. Klockan 10,00 till 12,00 har jag ett gäng som jag aldrig har träffat förr. 8 elever i det som motsvarar 7:e klass i Sverige.
Jag vet vilken bok dom använder, och den kan jag nästan utantill nu, så det skall egentligen inte vara några problem....om dom inte plötsligt har bytt bok eller så.

Klockan 13,00 till 14,00 skall jag vara inne i stan och på Success education. Men det är tydligen elever som jag känner sedan förra året.

Sen kan jag åka hem och äta och vila en stund. Klockan 16,30 kommer ett litet gäng i tolvårsäldern som jag hade för första gången igår, tillbaka till mitt klassrum. Vi fortsätter helt enkelt där vi slutade igår. Sally är med där och hjälper till med lite översättning där det behövs. Jag var inte helt nöjd med hur det funkade igår, så jag måste prata med Sally om det. Det blir den svåraste uppgiften idag ;-)

Sen klockan 19,30 till 20,30 är jag tillbaka i dom norra stadsdelarna igen, men denna gången på Miss Wo's skola. Men där är det ordning och reda. Jag vet vilken bok och och t.o.m. vilken sida som gäller där.

Det har ju inte blivit några pengar av detta än, men om det fortsätter så här varje helg, så kan det ju bli en del. Jag skriver mer om hur dagen gick ikväll eller i morgon.

Jo, förresten....igår var det lördag och jag hade mina två timmar på Success med klassen där jag har med mig Jasmine som assistent. Det har ju varit lite rörigt med det det där, men nu är allt löst och igår var vi två lärare.....till att börja med. På Success har vi 17 klassrum....om jag har räknat rätt, och på helgerna är det fullt.
Det är många elever, föräldrar och lärare och alla springer huller om buller. Ett litet trevligt kaos, men på nåt sätt får dom alltid ihop det.
Nåväl...efter lite mindre än en timme kom dom plötsligt på att det fattades en mattelärare i en av klasserna. Hon hade kanske blivit sjuk eller nåt. Och vem fanns till hands....jo, Jasmine, (som enlight Mr Huang egentligen inte alls behövs eftersom han har så många egna lärare). Så sista timmen gjorde jag utan assistent, men det funkar bra det med. Klockan kvart över tio är vi klara och kan gå hem. Men det är bara det att halv elva börjar en Engelskaklass som inte heller har någon lärare. En vikarie behövs NU. Och gissa vem som löser det med? Det var hennes första egna lektion någonsin. Jag var där och hjälpte henne igång dom första 5 minuterna, men sen lär det ha gått aldeles utmärkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0