Gott nytt år. Kanske dax att väcka en sovande blogg.

Nu närmar vi oss det Kinesiska nyåret. När jag frågade en av mina vänner vilket år det är enligt den Kinesiska kalendern svarade han att: -"Det beror väl på närifrån man börjar räkna.". Hmmm....jo så e det ju förståss. 
 
Jag har inte skrivit här på ett tag nu. Det beror dels på att jag jobbade en hel del in höstas och i vintras, och att mina inlägg tenderade till att bara handla om skolan. New Standard är ett ibland väldigt trevligt ställe att arbeta på och ibland väldigt förvirrande. Jag har beslutat mig för att söka mig därifrån nu i dagarna. Jag har redan ett nytt jobb, men det är det ingen som vet än. Anledningen till att jag "ger upp" nu är dels att det är väldigt svårt att få information om vad som är på gång och vad som händer på New Standard. Det är många besked om förändringar och dyligt i sista minuten. Ibland får man ingen information alls och ibland får man helt fel information.
 
Och sen är det William! Vi är tre utländska lärare nu. Will, William och jag. Will är en lugn och sansad och väldigt trevlig man. Vi umgås en hel del på arbetet och på våra sammankomster. Men William undviker jag (och dom flesta andra) så mycket det går. Det har nu gått så långt att både jag och Will vägrar att arbeta tillsammans med honom alls.
 
Problemet är att han har ADHD så klockorna stannar. Ibland är han trevlig och älskvärd, men på en sekund kan det slå om helt och han blir den mest odrägliga person man någonsin har träffat. Det börjar bli ohållbart nu. Men det måste nämnas att han alltid är väldigt bra med barnen. Han utbildar dock bara dom yngsta mellan 5 och ca 9 år. Dom andra klarar han inte. Han var faktiskts "sparkad" i några dagar, men på något sätt lyckades han nästla sig in igen och få tillbaka sitt jobb. Det är nog bra, för utan detta har han INGENTING här i Kina. Han är singel och kommer förmodligen att förbli det resten av sitt liv.
 
Jag kommer naturligtvis att sakna många av mina elever och mina underbara kollegor. Men som tur är känner jag ett par av lärarna på mitt nya jobb lite grann. Och rektorn (Chanel) är en god vän och hon pratar Engelska. Det blir en stor förändring. Min nuvarande chef Mr Li pratar inte ord Engelska, så alla möten med honom måste hållas med hjälp av tolk. Och jag tycker nog att han är en lite märklig person. 
 
. Två prinsessor på Julfesten
 
Jag och "fröken Susan"
 
 
"Men in black". Jag och "Foreign teachers manager Tory"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0