När det skall "klippas röda band" kallas celebriteterna in.

Jag fick ett underligt meddelande från en bekant som jag inte alls känner särskillt väl. Dom skulle inviga ett nytt företag på en liten ort ca 4 mil härifrån. Så hon undrade om jag hade tid att komma dit och klippa det röda bandet. Väldigt konstigt tyckte jag, men det är mycket som är underligt här, så jag funderade inte så mycket utan svarade, -"Visst, jag kommer". Så när dagen kom blev jag hämtad av med bil på morgon och vi gav oss iväg emot LuZhai. Det visade sig att vi var många personer som skulle klippa det röda bandet samtigt. Det var en del lokala politiker (tror jag) och lokala affärsmän. Eftersom det nya företaget bland annat har språkkurser för barn så representerade jag "icke-Kineserna".  
 
Efteråt serverades det lunch. Det dracks både öl, vin och brännvin till maten. Jag tackade nej till både rödvin och brännvin eftersom jag skulle jobba senare på eftermiddagen. Och det var ju just det.......mannen som körde oss tillbaka till Liuzhou var väl inte den bästa bilförare jag har åkt med. Till hans försvar måste jag säga att jag körde sakta och försiktigt. Väldigt försiktigt.  Ca 35 - 40 km/h på motorvägen. Och trots detta lyckades han köra vilse. Jämte honom i framsätet satt en dam som skulle visa honom vägen, och det kändes lite som att det var nog tur i allafall att inte var hon som körde. Hennes lokalsinne var inte fullt utvecklat. Och jämte mig i baksätet satt (halvlåg) min bekant Anne. Hon hade INTE tackat nej till rödvinet, så där var det inte mycket hjälp att hämta. Hon sov som en stock.
 
När vi till slut anlände till Liuzhou hade jag en kvart på mig innan mina lektioner skulle börja. Men det gick bra det med.
 
När det skall "klippas röda band" kallas celebriteterna in. 
 
Festklädd värdinna i LuZhai

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0