Lily

Nu har jag träffat lilla 9-åriga Lily 2 gånger i veckan sedan i början av Augusti 2011. Till att börja med var Lily's mamma väldigt tveksam till den här "nya" utlänningen som skulle lära hennes dotter Engelska. En bra lärare här i Kina skall ha pressveck på byxorna och helst bära pullover året om. Och framför allt skall han vara sträng, ge mycket läxor, ställa stora krav och hålla stenhårt på diciplinen. Och jag är den första att erkänna att där e jag inte direkt någon förebild. Här kommer jag in med blommiga shorts och en felvrängd gammal T-shirt. Och inte gav jag så mycket läxor heller. Det kunde knappast ha startat sämre

Så hon ringde Mr Huang och ifrågasatte mina arbetsmetoder, och Mr Huang var på mig som en igel och bad mig skriva lektionsplaner och redovisa exakt vad vi gjorde på lektionerna. Och han sa åt mig att jag måste vara mycket mer strikt och sträng. Ett tag var jag inne på att be dom allihop fara och flyga. Men lilla Lily har något speciellt. I början sa hon inte så mycket, men jag upptäckte snart att hon e otroligt skärpt.....när hon vill.

Men sen hände något, och detta var absolut inte min förtjänst .....tror jag. Det var mer som en skänk från ovan. Hon hade sitt första stora Engelskaprov för året. Och det dom lär sig i hennes ålder i skolan är verkligen inget svårt. Så hon hade väl fått någon slags "AHA-upplevelse" och hennes resutltat steg från ca 65% rätt till över 90%. Och den trenden har fortsatt, så nu har hon så gott som alltid 100% rätt. Sedan dess har jag inte hört ett ord om mina arbetsmetoder. Hennes mamma har ibland önskemål om att jag skall gå igenom något speciellt med henne någon gång då och då. Och när vi vid något tillfälle såg på en Engelsk film tyckte hon att vi kanske inte borde ägna så mycket av lektionen åt film.. Hon har fortfarande järnkoll på vad vi gör, men de e helt ok.

Och så får jag presenter lite då och då. En flaska vitt vin i julas...som var jättegott. En burk honung...och lite annat smått och gott.


Lily's självporträtt.Lite bus...........Men "majjen" e skitsträng...Kommentarer
Postat av: Terje Svenkerud

Du e grymm. Blev nästan rädd. Ta hand om dig.

Terje

2012-04-13 @ 18:51:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0