Man skall inte ropa "Hej!" förrän man har fått bäcken

Den förkylning som jag trodde jag hade skrämt iväg med min dundermedicin hade inte alls försvunnint. Den hade bara dragit sig tillbaka ett tag för att kunna slå till igen med nya krafter. Och denna gången bet det ordentligt. Feber och huvudvärk och hosta. Min dundermedicin har hjälp mig så att jag har kunnat jobba några få timmar om dagen. Men så fort den har slutat att verka är huvudvärken och febern tillbaka igen. Som tur är har jag inte haft så mycket att göra dom senaste dagarna, men till helgen drar det igång igen.  

Så i morse hade "Shifu" (Sally's thai chi-mästare) frågat vart jag var. Jag brukar dyka upp där efter min morgonpromenad när dom är klara med sin Thai chi. När Sally förklarade att jag var hemma med hosta och feber, sa han -"Jag skall ringa min vän och fråga om han kan hjälpa er. Han är egentligen pensionerad sedan många år, men han tar emot lite patienter då och då. Han är en gammal militärläkare".

Jo då. Vi kunde få komma med en gång. Han hade inget särskilt för sig. Så jag tog mig ner för trapporna och mötte Sally och vi gick hem till den gamla doktorn tillsammans. Det var en snäll gammal krokryggig man i 70-80 årsåldern, skulle jag tro. Men hans hår var fortfarande kolsvart. Mycket märkligt. Undrar om han hade färgat det? Men han var väldigt förtroendeingivande.
 Han lyssnade på lungor och hjärta och kollade i halsen, öronen och allt annat som dom brukar kolla. -"Han har fått en rejäl luftvägsinfektion" san han till Sally. "Och då hjälper inte  förkylningsmedicinen". Sen försvann han in i ett annat rum och efter en stund kom han tillbaka med 3 små påsar. "Detta skall nog hjälpa" sa han. Jag skall ta en påse efter lunch och en påse efter middagen och en påse efter frukosten i morgon. Först blev jag väldigt tveksam när såg såg antalet piller i varje påse. Men han sa att detta är gammal Kinesisk traditionell medicin, så det är mest bara vitaminer, mineraler och örter (och kanske en och annan nermald svamp? ). Nu är det snart lunch och jag skall sätta i mig innehållet i en av påsarna. Det är så många piller att jag knappt behöver någon lunch för att bli mätt. En fullständig rapport kommer om några dagar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0