Nu vet han om det.

Igår var det fredag. Jag skulle inte börja jobba förrän klockan 6 egentligen, men jag var på skolan redan tidigt på efermiddagen för att informera Mr Huang om att jag slutar den sista maj. Så jag fick haffat honom direkt när jag kom in och jag berättade som det var, att jag har fått ett erbjudande från en anan skola som e så bra så att jag känner att jag måste ta det. Och Mr Huang förstod precis......elller det gjorde han ju inte egentligen helt. Han såg mest förvirrad ut. Så när jag hade berättat klart bad jag honom gå och ringa min fru så att hon kunde berätta igen. på kinesiska. Under tiden gick jag till lärar-rummet och pratade med mina snart f.d. kollegor. Men det är inte helt säkert att det blir så. Jag skall försöka hitta ett sätt att ha kvar mina lektioner med lilla Lily. Det skulle vara aldeles för tråkigt att inte få träffa henne mer. Officielt får jag inte jobba på andra skolor när jag har börjat på den nya, men jag kan ju gå till mitt gamla jobb och hälsa på.....samtidigt som Lily är där. Vi får se hur de blir med det.

Efter en stund kom Mr Huang och hämtade mig. Nu var allt klart och han hade fattat allt. Och han var faktiskt tacksam för att jag hade talat om i god tid att jag skulle sluta. Det är inte alla som gör det här.

Idag träffade jag honom igen och jag fick låna en nyckel till skolan eftersom jag skall jobba en stund den 1:a maj, när ingen annan är där. Sen gick jag ock köpte lite frukt som jag tog med mig till Liuhou park. Den ligger 5 minuter från Success. Där ligger också ett av stadens sjukhus, och där ligger min svärfar inlagd för tillfället med något fel på lungorna. Men vid ingången till parken springer jag på honom. Han är ute på en promenad...eller också e han på rymmen. Vad vet jag. Vi byter ett par ord och jag går in och hittar en bänk och sätter mig och äter frukt.

Jag köpte en frukt som jag aldrig har sett förr. Den ser precis ut som ett äpple, men den är helt svart...eller mörkblå. Och den smakar plommon och har en plommonkärna. Skumt.


Skumt! Äpple eller plommon? Plomle? Äpplon?


Den andra frukten vet jag inte vad den heter, men den finns i Sverige
också ibland. Söt och god....och dyr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0