Huvudvärk.

Nu har jag kommit igång med min nya klass på "Success". Dom stackars barnen i 11 års-åldern kommer klockan 8 på lördagsmornarna. Jag har valt bok och har vid flera tillfällen pratat med Mr Huang om hur jag vill göra, för att försäkra mig om att allt e klart. Jag har t.o.m. bett honom sitta ner på sitt kontor, (vilket han inte gör så ofta) och lyssna och förstå. Det är det där med att använda två lärare....eller en och en halv eftersom Jasmine e student och har mycket lägre lön. "No problem" har han sagt med ett léende varje gång. "It's up to you". Visst....Welcome to Madagascar!!. (Linn fattar vad jag menar). Det visar sig nu att han inte har fattat någonting. Han bara låtsas att han förstår. så att han inte skall "tappa ansiktet" som man säger här.

Det värsta är att jag inte blir klok på hur han tänker. Men nu börjar han ifrågasätta varför jag inte använder mig av någon av hans ordinarie Engelskalärare istället. Dom har ju månadslön, så då slipper han betala för en extra lärare. Dom är ju ändå där. Han behöver bara ändra deras scheman. Det kan jag förstå och det är väl ok, men det var ju faktiskt han, och inte jag som ringde Jasmine och bad henne komma. Och jag vill inte låta Mr Huang välja vem jag skall jobba ihop med. Även om alla mina kollegor är snälla och trevliga, så finns det en del där som jag absolut inte kan ha en klass ihop med. Jag har prövat och ibland har det varit väldigt svårt eftersom vi tänker så olika och har så olika sätt att arbeta. Och....detta är kanske fult att säga, men en del av dom har stora problem med sitt Engelska uttal, vilket stör mig. Mitt jobb är att korrigera elevernas uttal, och inte mina kollegors.

 Igår var jag så arg på honom att jag hade huvudvärk. Men det skall nog lösa sig. Idag skall jag sätta mig och skriva ner vad jag menar. Det är när man pratar med honom som han inte riktigt hänger med. Och nu på lördag kör vi utan Jasmine som tolk, så det gäller att ungarna är fokuserade, och att jag väljer enkla övningar så att dom hänger med. Jag tror nog jag har koll på det.

Nästa inlägg komer att handla om Jasmine. Då förstår ni nog vad jag menar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0