Kors i taket

Igår kväll hände något som jag inte tror händer så ofta i detta landet. En chef ringer hem till en av sina anställda sent på kvällen och ber om ursäkt för att han har missförstått och att han har ställt till det. Men det gjorda han, våran Mr Huang. Han bad så mycket om ursäkt och förklarade att en del av missförstånden helt enkelt beror på olika kulturer. Han förklarade att han tycker att det är jättejobbigt att prata om pengar, även med en anställd. Vi är ju trots allt vänner också. Och han trodde att han skulle betala min lön gånger två, för denna, min  nya klass, eftersom vi är två personal. Därför har han alltid blivit nervös när jag har velat prata med honom. Så istället ringde han först Jasmine och sedan Sally. Och ingen av dom fattede någonting eftersom vi inte har pratat om det än. Han berättade för Jasmine att om hon skulle jobba med mig så skulle han vara tvungen att ta från min lön och ge till henne, och det tyckte hon kändes lite jobbigt. Och sedan ringde han Sally och bad henne fråga mig igen om det var ok att han skickade en av sina egna lärare istället. Det var då jag fick huvudvärk. Det är ju detta jag har försökt prata med honom om vid flera tillfällen. 

När jag hade hämtat mig lite skickade jag ett snällt men tydligt sms där jag förklarade att jag tycker det är jobbigt med våra kommunikationsproblem, och att jag ville välja min assistent själv eller alternativt jobba utan tolk. Jag skrev att han bara behöver fråga så löser vi det, vad det än gäller. Han har ju faktiskt sagt till mig när jag var "nyhitkommen" att om jag någonsin får problem med något, vad det än gäller, så kan jag komma till honom så hjälper han mig.

Så när han ringde så gav han mig ett bud....ett helt ok bud.., på den totala timlönen för oss båda. Sen är det upp till mig att bestämma hur lönen skall fördelas mellan oss. Då slipper ju han den jobbiga biten. :-).
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0