Mr Huang

Ibland när man pratar med Mr Huang så får man intrycket av att det man säger går in i ena örat för att sedan trilla ut på andra sidan. Och det är helt sant ibland. Man kan komma överens om någonting, och en kvart senare har han ingen aning om vad man har bestämt. Men sen händer det ibland att han visar en helt annan sida. Tidigt i höstas när vi åt lunch ihop nämnde han att han skulle behöva gå till arbetsförmedlingen (det finns faktiskt en sådan här) och kolla om han kunde får tag på någon lärare som kunde jobba några timmar i veckan. Då kom jag att tänka på min vän Jasmine som jag just då hade en klass ihop med hos Miss Peng. Jag gav honom hennes nummer och han skrev ner det på en lapp som han stoppade undan. Sedan dess har jag inte tänkt på det.

För några veckor sedan, sa jag till honom halvt på skämt, att det skulle vara intressant att ha en klass med två lärare. En inhemsk och en utländsk. Det skulle vi ju vara helt ensamma om. (Miss Pengs klass räknas inte eftersom det var mer som en fritidsgård, fast att dom gjorde sina läxor där. Vi hade inga böcker och inget direkt planerat lektionsinnehåll).  Mr Huang sa inget och verkade inte direkt jätteintresserad av min idé. De e ju klart, det blir ju två löner, och han e ju affärsman. Så jag glömde snart detta också.

I fredags fick jag ett meddelande från skolans expidition att jag skall starta en klass med lågstadielever, och att jag skulle komma in på måndag eller tisdag och bestämma vilken bok jag vill använda. Jag blev lite förvånad eftersom Mr Huang vet att jag helst inte vill ha lågstadieklasser. Men jag behöver timmarna och pengarna nu. På tisdag eftermiddag var jag där och valde bland böckerna. Jag satt med en av dom andra lärarna och bläddrade bland böckerna, när plötsligt Jasmine kommer in. Vi hade inte setts på nästan två månader. "Vad gör du HÄR"? frågade jag.  - "Jag skall träffa Mr Huang för en intervjuv", sa hon.

Så hon gick bort till Huang, som satt i receptionen, och dom pratade lite kort. Plötslig säger Mr Huang ....tror jag. -"Det är mycket bättre att du går och pratar med dom direkt istället", och pekar på mig och Mr ?...(har glömt hans namn nu...pinsamt). Dom kommer bort till oss och Mr Huang pratar en kort stund med Mr. ?, medan Jasmine sätter sig vid vårt bord.

Det visade sig att jag och Jasmine skall ha denna klassen ihop. Mr Huang tyckte att det var en intressant idé, som var värd att pröva. Så nu är det upp till oss att visa hur bra det kan bli.En chef och hans underhuggare. (Bilden är från 2010)

Kommentarer
Postat av: Kari

KUL!!!

2012-02-18 @ 08:43:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0