Disträ....jag???

Igår var vi och åt middag på en restaurang med Sally's föräldrar, syster och bror med familjer. Innan vi skulle gå hemifrån bad Sally mig att ta med lite pappersnäsdukar eftersom det inte alltid finns servetter på restaurangerna. Och om det finns så brukar dom ta någon krona betalt för dom. Och sådant slöseri vill vi inte veta av. :-)
Så jag gick till skåpet där vi förvarar sådant och stoppade ner ett paket "servetter" i jackfickan.

När middagen började närma sig sitt slut och alla var mätta och belåtna bad Sally mig att ge henne en servett. Jag stack ner handen i fickan, lirkade (utan att titta) fram en "servett" och gav till Sally. Sen skulle jag ta upp paketet och dela ut till alla andra också. Man är väl gentleman. Då känner jag Sally's hand ta tag, (lite väl brystk tyckte jag), i min handled och ta ner min hand med paketet under bordskanten. -"What are you doing???" frågade hon och tittade förvånat på mig. -"Dealing out napkins" sa jag irriterat, som om det var den mest korkade fråga jag någonsin hört. Sen tittar jag ner och upptäcker att jag är på väg att dela ut små fina tunna tros-skydd till hela släkten.

Nu fick jag visserligen inte hundraprocentigt stöd för detta, men jag tycker ändå att det kanske kunde vara en fin liten gest. Det skulle kunna bli en ny sed.

Till Sally's stora lättnad var det ingen som upptäckte vad jag höll på med. Egentligen var det lite synd att hon kom på mig så tidigt. Det hade varit intressant att se släktens reaktion. Sally's pappa e ungefär lika skärpt och fokuserad som jag, så han hade säkert bara torkat sig om munnen även om servetten hade en lite annan form. Hur dom andra hade reagerat får vi nog aldrig veta. I fortsättningen kommer Sally alltid att ta med sig sina servetter själv.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0