Lite uppdateringar och sånt.

Nu är vintern äntligen över här verkar det som. Enligt termometern är det den mildaste vintern som jag någonsin har upplevt, men jag har nog aldrig frusit så mycket förr. Mycket märkligt. Men nu har jag ju ett bra tag på mig att fundera ut hur det kunde gå till. Idag har vi 25 grader och kurvan visar stadigt uppåt. Nästa vecka skall det bli närmare 30 grader.

Igår var jag ute nästan hela dagen. Men det var delvis ofrivilligt. Jag skulle gå till biblioteket på morgonen och lämna tillbaka en bok. Men när jag kom dit, efter en promenad på ca 40 minuter,  så var det stängt. Vakten sa något till mig, som jag (helt felaktigt) uppfattade som att dom skulle öppna klockan 1 igen. Jag skickade ett sms till Sally som svarade, -"Nej, jag tror dom öpnnar klockan 3". Så för att vara på den säkra sidan bestämde jag mig för att vänta till klockan 3. Jag gick in till stan där jag sprang på Jasmine och hennes kompis. Dom skulle shoppa och sedan äta lunch, och frågade om jag ville följa med. Jag valde att hoppa över shoppingen, så vi skulle träffas utanför restaurangen vid ett-tiden. Vi åt lunch och småpratade. Jasmine's kompis ...Emelie... tror jag hon kallar sig, kan inte säga "tomorrow". Varje gång hon försökte blev det "tomojjow". Det var så sött så man bara smälte. Hoppas att hon aldrig lär sig. :-)

Sen var det dags att gå tillbaka till biblioteket igen. Det visade sig att vakten hade sagt att biblioteket är stängt i EN dag. Det var bara att promenera hem igen med boken under armen.

När det gäller den planerade skolan för vuxna med min vän Sherry, så ligger hela projektet på is. Jag blev inte riktigt klok på hur det hela skulle fungera med finansiärer och sånt, och då känns det lite olustigt att binda upp sig. Då kanske man aldrig kommer ur det igen om det inte skulle kännas bra. Så nu jobbar jag dels i vår egen lilla skolsal, och dels hos Success education. Sally är lite förtvivlad för att jag envist tackar nej till att jobba för Miss Wu igen. Men nu i helgen var det tydligen kris där, så dom ringde till både mig och Chris och tjatade.  Det löste vi på ett ganska bra sätt. Chris..som är mycket bättre på Kinesiska än vad jag är...erbjöd sig att åka dit om jag istället kunde åka hem till dom och ta hans klass...som han är lite trött på just nu. Tjänster och gentjänster, och alla var glada. Chris klass var jätte-trevlig. Dit gåt jag gärna igen.

Chris och hans fru Lily har en dotter på ca 2 -3 år. Det är helt otroligt hur söta barnen blir i ett "blandförhållande".

Nu skall jag strax ge mig ut igen. I eftermiddag gör jag ett nytt försök på biblioteket, men idag tar jag moppen. Jag skall börja jobba klockan 5, så jag har begränsat med tid. Det är lite svårt att välja hur mycket kläder man skall ta på sig. Hittills har jag ju varit van vid att ha både tröja och jacka. Vinden är fortfarande lite kall på kvällarna. Det blir nog jeans och T-shirt. och en extra tröja till ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0