Wõ gãnmào la........igen. (Jag är förkyld......igen).

Vintern har varit ovanligt lång här i år, säger dom som har varit med förr. Så nu är det förkylningstider. Det gäller även mig. Men jag har ju hittat/fått den här mystiska medicinen. Man tar två tabletter om dagen. En på morgonen och en på kvällen. Det är konstigt, för jag känner ju att jag är förkyld, men det stör mig inte nämnvärt. Jag hostar lite ibland, men det kliar inte i halsen. Näsar rinner lite och jag måste snyta mig ett par gånger om dagen, men jag är inte täppt i näsan.

Så idag har jag försökt tyda paketet och bipacksedeln, med det tar sin stund. Tabletterna innehåller "paracetamol" och det är ju inga konstigheter. Det är ju samma som bl.a. Iprén innehåller. Men själva magin tror jag ligger i den andra beståndsdelen. "Amantadine Hydrochloride" heter det. Jag har försökt kolla upp det, men man hittar inte så mycket om det eftersom läkemedelsverket har plockat bort alla mediciner som innehåller detta. Varför? Kan det vara dopingklassat? Jag hittade en sida med forskningsresultat som hade visat att "Amantadine Hydrochloride"  kan förkorta vissa virus-infektioner med ca 50%.

 Annars fanns det inte så mycket att läsa om det. Om någon känner någon medicinkunnig får ni gärna ge mig mera information.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0