En vanlig allmän skola

Igår provade jag på att jobba i vanlig allmän skola för första gången. 4:e klass tror jag. Det var intressant, men inget jag skulle vilja göra 8 timmar om dagen. Klasserna är på minst 50 elever. disiplinen är stenhård. Annars skulle det aldrig funka.

Jag hade egentligen en ledig dag....ända till klockan 10 på morgonen när telefonen ringer. De e en person som jag aldrig har pratat med förut. En bekant till en bekant som har fått mitt nummer. Hon undrar om jag har möjlighet att hjälpa till i någon timme under eftermiddagen på en "allmän/kummunal" skola. Jag behöver bara hålla två väldigt korta lektioner på ca 10 minuter vardera.

Vi bestämmer att dom skall hämta mig hemma efter lunch. Då börjar ett problem som jag e ganska trött på nu. Jag bor vid något som heter "Jian pan gongyuan". Det första ordet "Jian" måste uttalas med en speciell "skruv". Annars förstår dom inte vad du säger. Och jag kan helt enkelt inte få till det. Jävla språk!!

Det är samma sak när jag tar taxi. Jag kan åka vart som helst i stan och tala om vart jag skall utan problem. Men när jag skall hem måste jag alltid ringa upp Sally och ge telefonen till taxichauffören så att hon kan tala om för honom vart jag skall. Så otroligt pinsamt.

Så vi bestämde att Sally skulle ringa upp dom och tala om vart dom skulle hämta mig. Igår var jag så trött på det att jag sa att jag vill flytta till ett ställe som jag kan uttala.
Stora klasser e de

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0