New Standard English

I fredags var jag och hälsade på, på mitt nya jobb. Dom hade bett mig komma och hålla en "provlektion" för dom andra lärarna. Ett bra sätt att lära känna varandra och ett sätt för dom att se hur jag passar in. Det är ju svårt att förbereda något när man inte vem man förbereder för. Men jag visste ju att dom är kinesiska engelskalärare. Så efter någon eller ett par timmars arbete hade jag i allafall en preliminär plan. Resten fick bli improvisation. Det brukar bli så ändå, hur mycket man än förbereder sig.

När jag kommer dit möts jag av Tory, som är någon slags chef/arbetsledare och vi går tillsammans in och sätter oss hos rektorn, Mr Lee och småpratar lite (med hjälp av Tory som också funkar som tolk). Mr Lee kan inte ett ord Engelska. Men hans röst påminner lite om en maffiaboss typ "gudfadern". Och hans kontor är kanske inte så stort men maffigt med skinnmöbler och ett jättelikt skrivbord. De e ingen tvekan om vems kontor de är.

Sen kommer det som jag nästan bara satt och väntade på. Det är ändrade planer. Tur att man börjar bli härdad. Vi skall packa med oss en massa små stolar och andra grejer i några bilar och åka ut till en lågstadieskola en bit bort och ge gratislektioner på skolgården när barnen slutar för dagen. Så gick det med den lektionsplanen.

Men det blev inte så illa som jag först befarade. Lektionerna hölls till största delen av en kinesisk fröken och jag och Amerikansk lärare (Frank) behövde bara göra några små inhopp och repetera det hon redan hade gjort. Lätt som en plätt. 

Det enda problemet var att jag nästan kom försent till min lektion med Lily som jag hade klockan 6.


Fröken Christel i arbete.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0