Grillfest

I söndags samlades alla (nästan alla) från jobbet i en av stadens alla parker för en liten grillfest i all enkelhet. Dom hade köpt mängder med mat. Här fanns mat för alla smaker. Nötkött, fläskkött, bläckfisk, ostron, jätteräkor m.m.. Där fanns också massvis med frukt och grönsaker.
 
Det blev en heldag i frossandets tecken. Vi samlades halv tolv ovh jag var hemma igen vid halv åtta-tiden. 
 
Kött och bläckfisk
 
 
 
Min chef Chanel
Chanel + dotter Louisa
Kollegor Sweety & Annie

Så var det dags för "Västerländsk" mat igen.

Restaurangbesök för att barnen skall få prova på västerländsk mat och att äta med kniv och gaffel. Denna gången var det bara en klass, men dom var alldeles för unga för detta. Jag tror den yngsta är 5 år och den äldsta är 7 år. Men det värsta av allt var maten. Att kalla detta för västerländs mat är ett hån mot mer än halva världen.
 
Först serverades dom stackars barnen en garanterat helt smaklös vattnig soppa. Majs-soppa helt utan vare sig majs eller några andra synliga ingridienser. Diskvatten!
 
Sen fick dom stackarna försöka få i sig en dåligt stekt, seg och senig och på sina ställen slemmig biffstek, som inte ens en hungrig hund skulle vilja ta i sin mun.
 
Det mesta av både soppan och biffen blev kvar på talrikarna. Det enda som tog slut var pommes fritsen. Kvällens höjdpunkt var när dom kom och tog ut eländet så att barnen kunde få leka en stund istället. 
 

Skolbesök igen.

Nu har jag tappat mitt facebook igen! Så irriterande! Dom två IP-sköldarna (hotspot-shield och Expat-shiled) som jag har brukat använda funkar inte längre. Jag fick ett program av min chef och med det kan jag öppna alla websidor....utan facebook. Någon som har något tips? Skicka gärna i så fall. 
 
För ett tag sedan gjorde vi.......jag och min vän Collysa ett gästspel i en vanlig grundskola, årskurs 3. Det som var lite speciellt var att vi hade lektionen i en stor gympasal för ca 100 ungar. Inte helt lätt, men eleverna var positiva, glada och ovanligt skärpta. Och vi hade förberett oss väldigt noga. Det gick så bra att dom har bett oss komma tillbaka och göra samma sak med årskurs 4, 5 och 6.
 
Mitt under vår lektion fick någon för sig att det var dags för en brandövning, och vi fick ta en paus medan skolan evakuerades. Men det passade oss ganska bra.
 
 
Collysa är min nyaste kollega, och det är henne som jag har flest lektioner ihop med. Hon funkar också som min assistent och tar hand om allt för mig som är på kinesiska.
 
Collysa ( till vänster) in action
 
Brandövning. Här är det RAKA led som gäller. 
 
 
 
Och efter brandövning och paus fortsätter vi där vi slutade. 

Det var ju inte så svårt

Nu har jag lyckats hitta inställningarna, så att mitt tangentbord e Svenskt igen. Välkomna tillbaka mina saknade vänner Å, Ä och Ö.

Dagis

3 ganger i veckan aker jag till att dagis och jobbar. Det e val inte det jag gillar mest att gora har, men ungarna e helt underbara och jag undervisar med hjalp av en E-board (storbilds-skarm) och en allt finns pa en dator. Allt ar laddat och klart nar jag kommer pa morgonen, sa det kan nog inte bli enklare. 
 
Men nu har dom fragat om jag inte kan tanka mig att komma dit oftare...typ 20 timmar i veckan fran och med maj. Forst sa jag blankt nej eftersom det skulle innebara att jag gar fran 5 dagars arbetsvecka till 7 dagars. Men sen tankte jag att det nog kan vara ok trots allt. jag borjar klockan 8 och slutar klockan 11 mandag till torsdag och pa fredag jobbar jag 3 timmar pa morgonen och 2 timmar pa eftermiddagen. 
 
Men nu aterstar problemet med ersattningen. Vi ar inte helt overens dar, men det skall nog ordna sig. Det ar ju en hel vecka kvar tills det borjar. Det ar lang tid for att vara har. Den stora fragan ar om dagiset skall betala till min skola, som sedan betalar till mig eller om dagiset skall betala direkt till mig. Jag vill ju helst att dom betalar direkt till mig eftersom skolan annars bara behover andra om i mitt schema sa att dom bara behover betala den delen som overstiger mina 30 timmar totalt. 
 
Underbara ungar. Men de e att dagis for dom rika Kineserna
 
Morgongympa pa dagis. Jag har redan gjort klart att jag inte tanker vara med. 
 
Dom har gett mig ett tidkort, som jag skall stampla nar jag kommer och gar. Jag vet att de e mitt, for dom har skrivit mitt namn pa det. 

Nu e datorn fixad. Same but different

Min dator slutade pl;tsligt fungera. Windows craschade och flakten slutade fungera. Jag lamnade in datorn till en expert och fick den lagad. Allt e som nytt......aven windows. Jag saknar skivan till mitt gamla Windows, och att fa tag pa ett windows pa Svenska e inte att tanka pa har. Men dom hittade en Engelsk version och det e  ju i allafall battre an Kinesiska. Men som ni ser...aven om mitt tangentbord har A,A,O (fast med prickar och ringar) sa finns dom inte i systemet. flera andra tangenter sitter ocksa pa "fel" stallen. Det blir att vanja sig. Ett tag funderade jag pa att borja skriva min blogg pa Engelska istallet, men jag forsoker pa svenska ett tag till. Ny flakt, ny Windowsinstallation och total rengoring av datorn kostade hela 80 kronor. Det ar vad dom tar betalt for att satta i sladden hemma i Sverige.
 
Det jobbiga ar att nastan alla program som jag har instelerat nu ar pa Kinesiska. Jag har bl.a. Windows office proffesional, helt pa Kinesiska. Det e inte helt latt, men det blir att lara sig. 
 
Nu i helgen var det "Tomb sweeping day i Kina". Stora "grav-vardar-dagen. Det innebar att nastan hela slakten samlas pa kyrkogarden och stadar och snyggar till hela familjens alla gravar. Vi var ca 30 personer i "min" familj. Det som var den stora skillnaden var att har satter man aven ut mat och dricka till dom doda. Lite konstigt tycker jag nog, men det har man gjort i tusentals ar har. Nar detta var klart hade vi forst en gemensam liten picknick pa kyrkogardens grasmatta. Och like senare bar det ivag till en restaurang for en stor familjemiddag.
 
Lite ris och lite te och bakelser. En flaska brannvin kan ocksa va gott att ha nar man e avliden. Det konstiga var att brannvinsflaskan var tom, men allt annat var intakt. 
 
 

Datorcrasch

Min dator har craschat, sa jag kan inte na min facebook pa ett tag. Jag har boprjat leta efter en ny dator, men det ar inte helt latt. Jag har ju redan insett att det maste bli en modell UTAN dom 3 sista bokstaverna i det Svenska alfabetet. Men det stora problemet ar att det ar svart att fa tag pa en dator med "Windows" som inte ar pa Kinesiska. Jag jobbar vidare pa detta och kommer tillbaka med bilder och inlagg sa snart som mojligt. .

RSS 2.0