Norris. Underbara Norris !

En McDonalds disk ser ungefär likadan ut vart i
världen man än kommer.
 
Norris e en rolig man. Född i Kenya, uppväxt i London och numera bosatt här i lilla Liuzhou. Alltid med ett glatt leende och ett vänligt ord till alla sina vänner. Han har alltid tid att stanna till och slänga ett par ord när man möts. Han arbetar som lärare ibland men för det mesta som personlig tränare. Han är väldigt vältränad.
 
Och nu kommer det. Han besöker ofta McDonalds, så alla där känner honom, och gillar honom för hans vänlighet. Men denna dagen gick något lite fel. Han beställde en dubbel "Chicken Mc Nuggets". Och han frågade vänligt om han kunde få en eller två extra dipsåser. Det är vanligtvis inga problem alls. Men just denna dagen stod en ny arbetsledare bakom disken, och hon ville kanske statuera ett exempel....eller också var hon bara osäker. Så hon sa "- Då måste du betala extra. 20 mao ( ca 10 öre styck).
 
Han tyckte att det var lite löjligt att behöva betala extra när han redan hade köpt mat för närmare 50 spänn. (Det är mycket pengar för snabbmat här). Men hon stod på sig. Misstaget var nog när hon sa att " -Här ger vi inte bort mat".
 
"- Inga problem", sa Norris och log brett. Han plockade fram en femtilapp, lade den då disken och sa "- Jag vill ha 500 dippsåser !!!.
 
Hon stirrade förvånat på honom. Så kan vi inte göra sa hon. Omöjligt.!!
Han han gav sig inte. Jag vill ha 500 dippsåser och jag betalar för dom. Han krävde att att få tala med chefen. Folk började samlas runt disken och det hela blev väldigt pinsamt för damen bakom disken.
 
Till slut kom chefen och det hela löstes på bästa sätt. Norris fick en låda med 500 dippsåser och kassörskan gick iväg och gjorde något annat ett tag. Hon jobbar fortfarande kvar, men jag har inte sett henne bakom kassan sedan dess.
 
Efter att Noris hade ätit sina nuggets och dessutom hunnit dela ut extra dippsåser till alla besökare på restaurangen gick han hem med sin låda under armen.
 
Historien fick till (nästan) allas glädje en viss spridning på sociala medier här,
Och jag var där när det hände.  :-)
 
 
 
 

RSS 2.0